Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, -, Romania
Eu sunt un copil alintat :)) Nu prea stiu sa apreciez pentru ca de fiecare data cand am vrut mi-sa dat ...Nu sunt inconjurata de perienteni adevarati si nici nu vreau imi ajunge unul ... Increderea in mine o pierd si o gasesc pe parcurs ... Ma supar repede si ma desupar tot la fel - Nu pot sa stau suparata pe persoanele care le iubesc ... Sunt razbunatoare faptul dat si de zodia in care sunt LEU ... Am doar un grup limitat de persoane iubite si un grup imens se prieteni falsi ... Nu sunt materialista decat cu anumite persoane :"> Imi place sa scriu lucruri pe care dupa o zi nu mai conteaza asa de mult pentru mine ca atunci cand le scriu ... etc ... --> Am o singura persona pe care o iubesc enorm :X

Eu

Suzy Cat

sâmbătă, 5 februarie 2011

Beneficiile portocalelor

E sezonul portocalelor, deci profita din plin de aceste fructe savuroase si pline de vitamine! Iata care sunt beneficiile pe care portocalele le aduc organismului!

Portocalele pot fi consumate atat ca atare, la o gustare, cat si incorporate in retete culinare. In zilele noastre, sucul de portocale este o parte integranta a unui mic-dejun sanatos. Portocalele sunt disponibile in doua categorii: dulci si amare, fiind preferate mai mult in varianta lor dulce.

O portocala sanatoasa trebuie sa aiba coaja usor texturata, sa fie ferma si grea pentru marimea ei. Cele grele au continut de suc mai mare decat cele buretoase si usoare.

Beneficiile portocalelor

  • Toata lumea stie ca portocalele sunt o sursa excelenta de vitamina C. O singura portocala contine 116% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Asigurarea dozei zilnice din aceasta vitamina este asociata cu un risc scazut de cancer la colon, ajutand la combaterea radicalilor liberi ce dauneaza ADN-ului.

  • Vitamina C este vitala si pentru un sistem imunitar sanatos, ajutand la prevenirea racelilor si infectiilor recurente ale urechilor.

  • Antioxidantii din portocale protejeaza pielea de daunele radicalilor liberi care duc la imbatranire prematura. O portocala pe zi te poate ajuta sa pari tanara chiar si la 50 ani!

  • Deoarece sunt bogate in vitamina B6, portocalele sustin producerea de hemoglobina.

  • Datorita continutului de magneziu, portocalele ajuta la reglarea presiunii sangvine.

  • Potrivit unui studiu american, o anumita clasa de compusi care se gasesc in coaja citricelor, numiti flavone polimetoxilate, are potentialul de a scadea colesterolul mai eficient decat anumite medicamente, fara efecte secundare.

  • Fibrele din portocale participa si ele la mentinerea sub control a glucozei din sange, astfel incat portocalele devin extrem de benefice in cazul diabeticilor. Zaharul natural din portocale, numit fructoza, previne cresterea nivelului de glucoza in sange dupa masa.

  • Consumul de fructe bogate in beta-criptoxantina, un carotenoid portocaliu-roscat care se gaseste in cantitati mari in portocale, porumb si dovleac, scade considerabil riscul de cancer pulmonar.

  • Portocalele, ca mai toate citricele, produc mai mult suc atunci cand sunt calde, la temperatura camerei. De asemenea, rostogolirea portocalei cu palma pe o suprafata plana ajuta la extragerea unei cantitati mai mari de suc.

  • Vitamina C este distrusa cand este expusa la aer, asa ca mananca-ti portocala repede dupa ce ai curatat-o!

  • Colesterolul ridicat - cauze si tratament

    Deseori auzim vorbindu-se de colesterol si de influenta pe care el il poate avea asupra organismului. Vedem persoane care urmeaza un regim alimentar strict si care traiesc cu permanenta grija de a masura nivelul lui. Vom avea oare si noi in viitor astfel de probleme? Ce reprezinta de fapt?

    Colesterolul este un alcool policiclic de care se leaga acizii grasi, devenind astfel o grasime care se intalneste in aproape toate alimentele de origine animala. El este transportat prin intermediul sangelui in asociatii moleculare cu proteinele (lipoproteine).

    Cantitatea totala de colesterol din organism este de aproximativ 145 de gr. Majoritatea se gaseste in membranele celulare, unde actioneaza ca un agent stabilizant. Aproximativ o treime se gaseste in membranele sistemului nervos - creier, maduva spinarii. Restul participa la formarea acizilor biliari, produe hormoni sexuali si ajuta la formarea vitaminei D.

    Organismul isi fabrica singur colesterolul necesar si nu are nevoie de nici un aport alimentar de acest fel. Daca alimentele mancate contin o cantitate prea mare de grasimi colesterolul incepe sa se depuna pe vasele de sange, ceea ce duce la ingustarea arterelor. In final se poate ajunge pana la anghina pectorala sau infarct miocardic.

    Colesterolul crescut peste valorile normale este un factor de risc important care anunta, uneori cu ani inainte, dezvoltarea unor boli cardiovasculare si cerebrale. Colesterolul se depune pe interiorul peretilor vaselor de sange formand placi de aterom si ingusteaza vasul, scazand astfel debitul de sange in teritoriul irigat de respectivul vas. De aceea nu mai ajunge suficient oxigen la tesuturi, fenomen cunoscut sub numele de ischemie. Acest lucru se intampla cu precadere tesuturilor mari consumatoare de oxigen, cum sunt creierul si inima. De aceea, colesterolul crescut este factor de risc mai ales pentru accidentul cerebral vascular si pentru cardiopatia ischemica, dar si pentru alte numeroase afectiuni.

    Nivelul optim de lipoproteine cu densitate mica este de 160 mg/dl pentru un adult tanar. Este bine ca aceste lipoproteine sa se gaseasca in cantitate cat mai mica.
    Nivelul optim de lipoproteine cu densitate marea este de 45 mg/dl pentru barbati si in jur de 55 mg/dl pentru femei. Este bine ca aceste lipoproteine sa se gaseasca in cantitate cat mai mare.

    Ce influenteaza colesterolul

    In realitate, lucrurile sunt putin mai complicate, pentru ca exista un "colesterol bun" (numit HDL-colesterol) si un "colesterol rau" (numit LDL-colesterol). Riscul de aparitie al placilor de aterom depinde mai ales de raportul dintre colesterolul bun si cel rau.

    De ce creste colesterolul? Exista doua mari cauze: o predispozitie mostenita genetic si alimentatia nesanatoasa. De foarte multe ori cele doua cauze coexista, adica nu numai ca exista predispozitia mostenita, dar se mostenesc si proastele obiceiuri alimentare, fapt cu grave urmari mai ales in conditiile epocii moderne, caracterizata mai degraba de sedentarism, desi isi spune "a vitezei". Celor care imi spun ca "Bunica manca in fiecare dimineata o halca de slana si a trait 90 de ani", eu le amintesc ca bunica respectiva, dupa acest mic dejun mergea cu furca in spinare la camp, nu mergea cu masina la birou.

    Trebuie spus ca nici un aliment vegetal nu are nici un pic de colesterol. De aceea la vegetarieni riscul de crestere al colesterolului este neglijabil. Colesterol gasim numai in alimente de origine animala si cu precadere in urmatoarele trei: carnea grasa, galbenusurile de ou si smantana. Cele care se stiu predispuse sau care deja au colesterol crescut ar face bine sa elimine aceste produse din alimentatie. olesterolul alimentar provine in exclusivitate din produse animale: galbenusul de ou, produse lactate nedegresate, carne, untura si slanina.

    Colesterolul depinde si de echilibrul energetic, reflectat de greutatea corporala, de varsta, de activitatea fizica, de nivelul hormonului estrogen (femei). Activitatea fizica sustinuta consuma acizii grasi si previne acumularea lor in ficat.

    Colesterolul devine din ce in ce mai periculos pe masura ce inaintam in varsta. Acest lucru nu depinde neaparat de greutatea corporala pe care o luam, desi la persoanele grase metabolismul este alterat si, prin urmare, riscul este mai mare.

    La femeile aflate la menopauza cantitatea de colesterol creste datorita lipsei hormonului estrogen.

    Foarte mult (aproape 50% din cazuri) conteaza si mostenirea genetica.


    Tratament

    Respectarea unui regim alimentar strict. Acesta este recomandat de medic si consta in principal in reducerea alimentelor care contin colesterol. Aste vorba in primul rand de produsele animale.

    Doua plante folosite mult drept condimente au proprietatea de a scadea semnificativ colesterolul: usturoiul si cimbrul. Dintre fructe, cel mai mult merele au acesta proprietate (un proverb englez spune: "An apple a day keeps the doctor away".) In cazul in care regimul singur, respectat timp de trei luni, nu este suficient pentru mentinerea sub control a valorilor colesterolului este necesara prezentarea la medic pentru un consult. Dintre metodele naturiste, cel mai mare succes il are fitoterapia in aceasta privinta.
    O problema neasteptat de complicata o constituie notiunea de "colesterol normal". Potrivit conceptiei clasice, limita maxima admisa a colesterolului in sange este de 280 mg /100 ml, cu mentiunea ca intre valorile de 260 si 280 este "intervalul de atentie": chiar daca inca nu putem vorbi de hipercolesterolemie, persoana respectiva ar face bine sa tina o dieta sanatoasa si sa repete dozarea o data la 6 luni. In ultimii ani, ca urmare a presiunii unor firme de medicamente (care vand medicamente care scad colesterolul, de regula scumpe si cu numeroase reactii adverse) s-a ajuns sa se coboare valoarea colesterolului considerata normala, astfel incat un mai mare numar de persoane sa fie invitate sa cumpere aceste pastile.

    Poate cel mai important aliment care scade riscul aparitiei placilor de aterom, mai important chiar decat regimul vegetarian, este pestele. In Romania se mananca mult prea putin peste fata de cat ar trebui si fata de alte tari cu care facem mereu comparatie. Nimic nu este mai important decat consumul regulat de peste (minimum 2 kg pe saptamana) pentru mentinerea unor valori adecvate ale colesterolului. Aceasta deoarece pestele contine "colesterol bun", care se opune asimilarii "colesterolului rau". De aceea in materie de colesterol avem paradoxul pestelui: cu cat este mai gras (somn, somon etc) cu atat este mai sanatos. Rar am intalnit persoane carora cu adevarat sa nu le placa pestele. De obicei, principala obiectie este legata de cantitatea mare de manopera necesara prepararii. Eu imi sfatuiesc pacientii ca, de cate ori ies la un restaurant, sa deschida meniul la capitolul "preparate din peste".

    Alimente recomandate:
    - Alimente cu continut scazut in grasimi saturate: uleiuri vegetale, fructe, legume, cereale, produse lactate cu continut scazut in grasimi.
    - Alimente cu grasimi nesaturate: ulei de masline, ulei de soia si de floarea soarelui.
    - Alimente cu cantitate scazuta de colesterol: orice alimente de origine vegetala.

    Alimente nerecomandate:
    - carne rosie, organe, mezeluri, oua , maioneze, creme, dulciuri rafinate.
    - alimente cu continut crescut de grasimi saturate: unt, grasime, frisca, smantana, slanina


    Sustinerea unei activitati fizice regulate, dar nu una care sa duca la epuizare fizica. S-ar putea face in fiecare zi o plimbare de jumatate de ora.

    Reducerea greutatii corporale atunci cand colesterolul crescut este insotit si de o greutate mai mare decat cea normala. Se poate obtine prin exercitii fizice si printr-o alimentatie saraca in calorii.

    Controlarea altor factori care cresc riscul cardiovascular, cum ar fi fumatul.

    In concluzie, un regim bazat pe cat mai multe vegetale este binevenit, incat sfatuim pe oricine are colesterol crescut sa tina cat mai multe zile de post. Cu dezlegare la peste.

    Celulita si prietenii ei - alimente care creeaza celulita

    Ai incercat in toate felurile sa scapi de celulita. Te-ai dat cu creme, ai facut sport, insa ai ajuns la concluzia ca eforturile tale au fost in van. Asta pentru ca nu ai schimbat nimic in nutritie! Unele alimente si combinatii alimentare iti saboteaza eforturile anticelulitice!

    Cauzele celulitei sunt multe: genetice, hormonale, stresul are si el un cuvant de spus, lipsa de exercitiu fizic si dieta bogata in grasimi si zahar.

    Adio dulciuri!

    Prietenul numarul unu al celulitei este zaharul.

    Alimentele rafinate cu index glicemic ridicat si incarcatura glicemica ridicata consumate in exces furnizeaza o cantitate mare de glucide cu absorbtie rapida, care in parte sunt transformate in energie si glicogen. Excesul de zaharuri este transformat in grasime, care se depune in tesutul adipos, care isi poate mari volumul de pana la 100 ori.

    Alimentele rafinate industriale sau casnice sunt sarace in nutrienti, micronutrienti si non-nutrienti, modificand in consecinta calitatea si cantitatea tesutului conjunctiv esential pentru arhitectura si supletea pielii.

    Poti scapa de o parte mare din celulita doar renuntand la alimentele dulci. Zaharul ajuta la cimentarea grasimilor in corp, deci daca renunti la dulciuri vei putea combate mult mai usor celulita.

    In afara dulciurilor, exista si alte combinatii ce pot duce la o adevarata epidemie de celulita in corpul tau:

  • painea cu margarina, carnaciori sau gem

  • combinatii intre: pizza, hamburgeri, paste, prajeli, carne grasa, cartofi, paine alba, alcool, cafea

    Cea mai mare greseala ramane insa desertul de dupa masa. Dulciurile trebuie consumate doar intre mese (sau deloc), si ar fi mai bine sa fie fructe!

    Cum reduci celulita?

  • Tine o dieta compusa din 75% mancaruri in stare proaspata, cruda.

  • Aplica zilnic o crema anticelulitica pe pielea afectata.

  • Mergi la fitness si la masaj.

  • Consuma zilnic cat mai multe citrice si bea multa apa.

  • Redu consumul de sare.

  • Evita junk-fod-ul si prajelile.

  • Ia un mic dejun copios si evita dulciurile.

  • Prefera soia, lactatele, pestele si carnea de pui.

    Alimente anticelulitice

  • Sucul de sfecla rosie: ajuta ficatul sa elimine grasimile din corp.

  • Telina – combate retentia de apa.

  • Castravetii – promoveaza buna functionare a rinichilor.

  • Algele marine – contin minerale, proteine, vitamine si iod. Imbunatatesc aparenta pielii si previn cimentarea grasimilor in anumite parti ale corpului.

  • Putem scapa de celulita?

    Celulita este dusmanul comun al tuturor femeilor, si din pacate e un dusman ce nu va fi infrant prea usor. Dar daca vei invata sa deosebesti intre adevar si fictiune in ceea ce priveste aceasta problema enervanta vei putea sa evaluezi mai bine tratamentele si masurile de prevenire.

    Sunt atatea metode minune de tratare a celulitei pe piata ca ma mir ca aceasta problema nu a fost eradicata deja o data pentru totdeauna. Cu tratamente atat de eficiente ca gelurile anticelulitice sau uleiurile esentiale, cum oare inca mai exista femei care se plang de infricosatoarea coaja de portocala? Raspuns: pentru ca totul e numai fictiune.

    Adevarul despre celulita

    Adevarul este ca ar fi mult mai intelept din partea ta sa economisesti banii pe care i-ai da pe creme si solutii miraculoase, si sa-i investesti mai bine intr-un abonament la sala sau o pereche buna de pantofi sport pentru alergat.

    Multe tratamente anticelulita, inclusiv masajul si cremele, se lauda cu rezultate remarcabile, dar adevarul nici ca putea fi mai departe. Problemele fizice persistente precum celulita pur si simplu nu vor raspunde unor tratamente rapide; singura metoda ce si-a dovedit eficacitatea in timp este vechea combinatie dieta si sport.

    Pentru inceput, rezuma-te la un meniu alcatuit din alimente bogate in proteine, antioxidanti si grasimi sanatoase (precum omega 3), si cat mai scazute in grasimi saturate: legume si fructe, carne slaba, peste, fasole, mazare si sucuri prosapete de fructe (preparate acasa, nu luate din comert).

    Adopta un program de exercitii cardio si cu greutati centrat pe zonele tale cu probleme. Aceasta comninatie te va ajuta in timp sa obtii un aspect mai neted al pielii iar energia ta si starea de bine vor fi si ele sporite, multumita endorfinelor eliberate in timpul sportului si alimentatiei sanatoase.

    Miracolul medicinei moderne

    Daca ai urmat cu strictete programul dieta + exercitii si temuta celulita tot nu vrea sa dispara, nu dispera. Inca mai este o sansa pentru tine, multumita medicinei moderne si noilor proceduri de reducere a celulitei. Cele mai de succes terapii de astazi sunt cele cu laser si cu unde radio. Aceasta din urma insa nu este o metoda permanenta, dupa cum nu este nici ieftina sau usoara, insa poate tine celulita la distanta pentru aproximativ cinci luni.

    In cazul acesta, daca nu vrei sa revii la salonul cosmetic de doua ori pe an si sa platesti o suma fabuloasa, am recomanda sa-ti iei costumul si pantofii sport pentru alergat si sa perseverezi in eliminarea celulitei “the old fashion way”.

    Cauzele celulitei

    Inca un lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere inainte de a declara razboi celulitei este ca faptul ca tu suferi de ea si prietena ta cea mai buna nu, nu inseamna ca esti supraponderala. Desigur, si alegerile alimentare si stilul de viata joaca un rol important, dar de cele mai multe ori, poti sa-i multumesti mamei tale pentru ea.

    Cu alte cuvinte, genetica joaca cel mai mare rol in apartia celulitei. Dincolo de ADN, si hormonii nostri poarta o parte din vina (femeile cu niveluri mai mari de estrogen sunt adesea predispuse; iar un nivel crescut de estrogen este deseori cauzat de contraceptive), si la fel si stresul emotional.

    Acesta din urma slabeste tesutul conector, lasand celulele adipoase sa se streacoare printe fibrele musculare, ducand la inestetica coaja de portocala.

    Cu alte cuvinte, relaxeaza-te, schimba contraceptivele, alimenteaza-te sanatos, fa mult sport, si nu-i purta pica mamei tale. Celulita este un dusman ce poate fi infrant, desi lupta nu va fi chiar cea mai usoara.

    6 alimente interzise cand esti la dieta

    Daca mancarea are gust bun, inseamna ca nu e buna pentru tine! Iata un principiu foarte adevarat cand esti la dieta. Alimentele pe care le cumparam la magazin sunt pline de aditivi, zahar, sare si alte substante ce se pot dovedi daunatoare pentru corpul nostru. Iata care sunt aceste produse rele, ce dauneaza in primul rand siluetei!

    Gogosile

    Gogosile sunt prajite in ulei vegetal, foarte bogat in grasimi trans. Cu un continut ridicat de zahar, o singura gogoasa poate avea si 300 calorii! Multi oameni isi incep ziua cu un mic dejun pe baza de gogosi, ce le afecteaza dramatic nivelul glucozei in sange. In afara de faptul ca sunt nesanatoase, gogosile nu sunt nici satioase, si foamea isi va spune cuvantul repede.

    Zaharul procesat

    Zaharul acela pe care il adaugam dimineata in cafea sau in ceai nu e nici pe departe la fel de daunator ca zaharul procesat care se gaseste in multe alimente si sucuri sub forma de sirop de porumb, zaharina si dextroza. Citeste etichetele pentru a gasi zahar de proasta calitate ascuns in produse la care nu te-ai gandi vreodata. Aceste alimente sunt banuite de legaturi cu cancerul, obezitatea, diabetul. Fii selectiva cand mergi la cumparaturi!

    Sucurile carbogazoase

    Ca bei suc normal sau dietetic, tot nu faci o alegere sanatoasa! O cutie de 350 ml suc are aproximativ 150 calorii si 55 mg cafeina. Sucurile carbogazoase au aditivi care iti fac rau: coloranti si indulcitori artificiali. Inlocuieste sucurile cu limonada naturala.

    Cartofi prajiti

    Nu doar cartofii, ci in general toate alimentele prajite contin cantitati mari de grasimi trans, dar si de radicali liberi care iti ataca organele si nu au valoare nutritionala. Cartofii prajiti contin si cantitati mari de acrilamida, substanta cancerigena! In plus, sa nu uitam cat de calorici sunt!

    Chips-urile

    In afara de faptul ca sunt extrem de calorici si de bogati in grasimi trans, majoritatea chips-urilor contin aditivi cancerigeni.

    Fructele de mare

    Daca esti o admiratoare a acestora, ai face bine sa te potolesti, caci fructele de mare contin grasimi trans, acrilamida cancerigena, mercur si pot sa fie contaminate cu paraziti greu de ucis chiar si la temperaturi inalte.

    Fiecare mancacios cu solutia sa! (II)

    Cum sa mananci echilibrat daca esti gurmanda, n-ai timp de gatit sau nu te saturi niciodata? Accepta sfaturile nutritionistilor!

    Citeste aici dar mai jos partea I a articolului!

    Ti-e foame non-stop



  • Portret
    Dupa ce te trezesti, iei un mic dejun XXL. Fix la ora 11 incepi sa simti miscari prin burta, la fel si la 16, astfel ca mai iei si cate o gustare intre mese. Seara, chiar daca ai mancat bine de dimineata, iei o masa copioasa. Nu poti sa te culci cu burta goala!







  • Problema
    Rontai prea mult intre mese. La finalul zilei, ai ingurgitat prea mult zahar si lipide. Dar intrebarea e de ce-ti e tot timpul foame? Poate ca mananci fara sa-ti fie foame!







  • Mananca mai incet
    Daca ti-e foame, mananca, dar acesta nu e un motiv sa bagi orice in gura! Daca rontai orice, te vei ingrasa. Alege alimente satioase, dar slab calorice. De exemplu, adauga o salata la orice mancare sau incepe-ti masa cu o supa de legume. Ai grija ca fiecare masa sa dureze minimum 20 minute. Daca vrei o gustare, ia un mar, un iaurt sau o chifla cu cereale integrale.

    Esti tot timpul la dieta







  • Portret
    Deoarece esti supraponderala, te ingrasi usor sau din simplul motiv ca iti place sa testezi toate dietele care apar in reviste, nu trece nicio zi fara sa te urci pe cantar.







  • Problema
    In 95% din cazuri, regimurile sfarsesc prin a esua, deoarece kilogramele pierdute se reintorc dupa aproximativ 5 ani. Acesta e faimosul efect yo-yo. Majoritatea dietelor se bazeaza pe anumite alimente interzise, iar acestea devin surse de frustrari. La un moment dat vei ceda tentatiei pentru fructul interzis, kilogramele revin si ramane un sentiment neplacut de vina. In plus, se depune mai multa grasime ca inainte, iar asta inseamna si boli cardiace. Se intra intr-un cerc vicios.







  • E imposibil sa slabesti repede
    Nu e bine sa tii diete, ci sa-ti revizuiesti comportamentul alimentar si sa accepti ca vei slabi in timp. Slabeste in ritmul tau, mergi la un medic nutritionist care sa-ti dea repere. Fa-ti plinul cu fructe si legume, consuma lactate semidegresate, carne slaba si nu sari peste mese.

    Esti obsedata de etichete







  • Portret
    Procentul de zahar, de grasimi, continut de vitamine, calorii: le diseci pe toate si controlezi toate etichetele alimentelor inainte sa le consumi. Obiectivul tau: sa mananci sanatos. Esti o maniaca a igienei, speli frigiderul saptamanal, esti foarte atenta la data de expirare si mananci carnea foarte facuta, de frica microbilor.







  • Problema
    Chiar daca atitudinea ta este laudabila, atentie sa nu se transforme in obsesie! Mancatul trebuie sa ramana o placere, nu o constrangere sau o sursa de anxietate. Oricum, nu poti controla totul!







  • Fa-ti pe plac
    Problema e ca te concentrezi pe etichete si uiti de dimensiunea placuta a alimentelor. Din timp in timp, ai dreptul sa mai mananci si alimente "interzise". Daca iti place ciocolata, nu te priva mereu de aceasta placere. E bine sa mananci echilibrat, dar nu uita ca uneori poti fi si spontana. E bine sa cunosti cateva principii nutritionale si sa le respecti, dar nu face din asta o fixatie. De altfel, unele etichete sunt facute special pentru ca neprofesionistii sa faca erori de interpretare..





  • Fiecare mancacios cu solutia sa! (I)

    Pentru ca nu puteam sa scriu pe blog doar despre mine o sa scriu si despre anumite lucruri care ii intereseaza pe altii...:X
    Cum sa mananci echilibrat daca esti gurmanda, n-ai timp de gatit sau nu te saturi niciodata? Accepta sfaturile nutritionistilor!

    Mananci orice, oricand


  • Portret
    Nu stii ce sunt fructele si legumele, grasimile rele si caloriile. Nu ai nici cea mai mica intentie de a face efort pentru a-ti echilibra meniurile. Nu vrei decat sa-ti faci toate placerile si sa mananci pe saturate, chiar daca asta inseamna sa inghiti un hamburger si o farfurie cu spaghete bolognese in aceeasi zi!




  • Problema
    Daca meniurile tale sunt prea dezechilibrate, poti suferi carente si iti pui in pericol sanatatea, ca sa nu mai spunem de silueta!




  • 3 mese pe zi
    Incepe prin a urma un regim simplu: 3 mese pe zi, insistand mai mult pe micul dejun. Inlocuieste chips-urile cu un fruct sau cu paine integrala, fa-ti lista cand mergi la cumparaturi si nu te abate de la ea, misca-te mai mult.

    Mananci un sandvis in fiecare zi la pranz




  • Portret
    Cu sunca, pui, porc, sandvisurile sunt preferatele tale pentru ca reprezinta o solutie practica, rapida si economica.




  • Problema
    Cel mai adesea, sandvisurile sunt foarte calorice, mai ales cand sunt consumate la meniu, altfel spus cu un suc si un desert dulce. In plus, inghitirea mesei in mai putin de 10 minute si facand altceva in acest timp este nerecomandata. Cu cat mananci mai repede, cu atat te saturi mai putin.




  • Garnitura prioritara
    Totul depinde de garnitura. Daca mananci un sandvis cu sunca si branza, nu mai pune si maioneza. Cu cat sandvisul este mai elaborat, cu atat va fi mai benefic din punct de vedere nutritional. Fa-ti sandvisul acasa, pune putin unt si in locul maionezei adauga castraveti murati pentru gust.

    Mananci des la restaurant




  • Portret
    Pentru a lua masa cu un client sau pentru a lua pranzul cu colegii de serviciu, mergi aproape in fiecare zi la restaurant.




  • Problema
    Pizza, patiserii de tot felul – restaurantele ofera adesea meniuri "grele" la preturi mici. Risti sa te ingrasi si sa faci colesterol.




  • Fa alegerea buna
    Suntem atrasi din instinct spre mancarurile bogate caloric, dar daca vrei poti manca sanatos si la restaurant. Nimic nu te impiedica sa comanzi legume in locul cartofilor prajiti. Iar daca pranzul a fost foarte copios, mananca mai putin seara. Mananca peste, pui, iar cand esti tentata de ceva caloric comanda doar jumatate de portie.

    Nu gatesti




  • Portret
    Cartile de bucate nu sunt pe gustul tau. Pentru tine, gatitul este o pierdere de timp, nu vezi de ce ti-ai petrece doua ore in fata aragazului. Sau ti-ar placea sa gatsti, dar ajungi acasa seara prea obosita pentru a mai misca vreun muschi.




  • Problema
    In general, mancarurile semipreparate sunt sarate (200 g pizza – 3 g sare, adica jumatate din cantitatea zilnica recomandata) si bogate in grasimi.




  • Citeste etichetele si bazeaza-te pe legume

    Compara produsele si nu manca niciodata un produs cumparat de-odata, ci imparte-l pe jumatate si consuma-l cu legume. Fa-ti des salate!